Condens op dubbel glas

Vroeger had je prachtige stalen kozijnen met enkel glas. Het gaf een mooie en stoere look. Alleen als je er langs liep voelde je de kou ervan af komen. Dubbelglas wordt daarom steeds meer gebruikt om huizen beter te isoleren. 

Condens op dubbel glas
Condens op dubbel glas
Condens op dubbel glas

Vooral na een koude nacht met een hoge vochtigheid, kun je 's morgens opstaan met condens op de ramen. Condens kan dan zowel op de binnenkant als op de buitenkant van het raam staan.

Aan de buitenkant is niet erg. We kunnen ons voorstellen dat je het wellicht minder mooi vindt staan omdat het je zicht belemmert, maar het betekent dat je kozijn goed isoleert. Als het glas en de kozijnen goed isoleren, wordt het raam aan de binnenkant warm en het raam aan de buitenkant niet. Het warmteverlies naar buiten toe is dus beperkt. Bij driedubbel glas zie je dit vaak vanwege de goede isolatie, maar de condens verdwijnt alweer zodra de eerste zonnestralen het glas verwarmen. Wist je dat er zelfs zelfreinigend glas bestaat? Deze hebben een coating om vuil en condens tegen te gaan.

Als je condens hebt aan de binnenkant van je raam, is dat vervelender. Het kan verschillende redenen hebben. Als de temperatuur van het glas aan de binnenkant laag is en er is een hoge vochtigheidsgraad in het huis, dan ontstaat er condens. Meestal komt dit door slechte ventilatie. Alleen al doordat wij ademen produceren wij vocht. De luchtvochtigheid stijgt en de ramen kunnen daardoor beslaan. Wij raden dan ook aan om goed te ventileren. Het liefst door elke dag minimaal vijftien minuten alle ramen wijd open te zetten. Lees ons blog over het ventileren en verluchten voor een gezond huis.

Ben je iemand die elke dag alle ramen wijd open zet? En heb je dus het idee dat jij echt wel voldoende ventileert? Dan kan het zo zijn dat je kozijn aan vervanging toe is. Het kozijn kan gewoon oud zijn of het is slecht geplaatst. Er kan dan gas tussen de glasplaten ontsnappen, waardoor het isolerend effect verloren gaat.

Terug naar overzicht

De kracht van Willlemsen montage

  • Levering op afspraak
  • Perfecte kwaliteit
  • Vakkundige montage
  • Onderhoudsvrije materialen
  • Korte lijnen

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht met behulp van het onderstaande formulier.

Willemsen Montage

Maak kennis met Willemsen Montage

Vele trotse klanten gingen u voor

Benieuwd naar ons werk?
Bekijk onze projecten

Meer informatie?
Vraag bij ons een offerte aan