De kou buiten de deur houden

Hoe je de kou buiten de deur houdt? Een goed geïsoleerde deur is het halve werk. Naast het tegengaan van straatlawaai zorgt het er ook voor dat de warmte in huis blijft

De kou buiten de deur houden
De kou buiten de deur houden
De kou buiten de deur houden

Isolatiewaarden worden in verschillende termen beschreven. Zoals de R-waarde, U-waarde of K-waarde. De U-waarde geeft de isolatiewaarde aan van een bepaald constructieonderdeel. In dit geval een deur (of kozijn).

Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter en per tijdseenheid bij een temperatuurverschil van 1 graden Celsius tussen het binnen- en het buitenklimaat. De U-waarde wordt daarom uitgedrukt in W/m²k. Dat klinkt misschien ingewikkeld: niets is minder waar. Hoe lager het cijfer, hoe minder sprake er is van warmteverlies.

Het paneel onderaan je achterdeur speelt ook een belangrijke rol bij isolatie. De isolatiewaarde (Uw) van een achterdeur met paneel onderaan en glas bovenaan is voor een kunststof achterdeur 1,21 w/m²K, aluminium achterdeur 1,26 w/m²K en houten achterdeur 1,20 w/m²K.

Kozijnen en deuren vervangen levert gemiddeld een energiebesparing van € 300 tot € 400 euro per jaar op. Isolatie hangt naast het materiaal af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de keuze van het kozijntype.

Terug naar overzicht

De kracht van Willlemsen montage

  • Levering op afspraak
  • Perfecte kwaliteit
  • Vakkundige montage
  • Onderhoudsvrije materialen
  • Korte lijnen

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht met behulp van het onderstaande formulier.

Willemsen Montage

Maak kennis met Willemsen Montage

Vele trotse klanten gingen u voor

Benieuwd naar ons werk?
Bekijk onze projecten

Meer informatie?
Vraag bij ons een offerte aan